שבועות הוא חג הביכורים והקציר, כך שירקות, פירות וגם גבינות הם הכוכבים האולטימטיביים שלו
שבועות הוא אחד משלושת הרגלים, חג הביכורים, חג הקציר וגם חג שנהוג לאכול בו מוצרי חלב (ודבש) ואפילו לערוך מלחמות מים מרעננות. אין כמעט מישהו שלא אוהב את החג הזה, במיוחד אם הוא גר במושב או בקיבוץ – שם מקבלות החגיגות תשומת לב מיוחדת עם שלל טרקטורים, תהלוכות בלבן וסלים עמוסים בתבואת השדה. אנחנו מציעים לנצל את מזג האוויר הנוח ולצאת לחגוג בארוחה בחיק הטבע, בגינה או במרפסת. הנה הטיפים שלנו לשדרוג החוויה:
זה לבן על לבן (על לבן): החג המזוהה עם הצבע הלבן, המשדר רוך, חגיגיות וניקיון, הוא הזדמנות לערוך שולחן חג רק בלבן, אבל כדי שלא ישעמם בעיניים – השתמשו בגיוון בעזרת טקסטורות שונות שייווצר עניין. למשל מפת שולחן לבנה מהודרת ועליה ראנר מתחרה, מפיות לבנות מנייר וכדומה.
מגש גבינות חגיגי עם מספר אי זוגי של גבינות
פירות, רבותיי, פירות: להקפיא פירות חתוכים לקוביות קטנות או לקנות פירות יער קפואים וחביבים ולהוסיף אותם למים, לסודה, לקאווה, למיץ או אפילו ליין לבן. תוכלו למלא מיכל שתייה מזכוכית עם ברז במים ולזרוק פנימה שלל פירות קפואים, שיעניקו טעם פירותי למים ויוסיפו כתמי צבע לחגיגה בלבן.
אין כמו פירות יער קפואים לקבלת משקה צונן
גבינות עם מקרא: רכשו מראש גבינות קשות במספר אי זוגי (חמש או שבע הם מקבץ מנצח) וסדרו אותן על קרש עץ. כדי להעניק טאץ’ כפרי מחוספס אפשר לשמור קרש מל”ג בעומר או לאמץ קרש שמצאתם בשדה, לנקות אותו היטב ולמשוך עליו שמן זית. בעת ההגשה הניחו את חריצי הגבינה על גבי הקרש ורשמו ליד כל גבינה מה שמה, למשל רוקפור, קממבר, פקורינו, ברי, גאודה, אמנטל וכך הלאה. כך תחסכו את השאלות ‘איזו גבינה זו?’. תוכלו לקשט בין הגבינות בעלי גפן צעירים וטריים (לא משומרים), באשכול ענבים, עגבניות שרי או צרור עשבי תבלין. אל תשכחו להגיש סכיני גבינה ייעודיים.
מגש גבינות מדוגם
ק(י)סם אישי: אם החלטתם לחתוך מראש את הגבינות לקוביות בגודל ביס ולא להשאיר חריצי גבינה שלמים להגשה עצמית, חלקו בתחילת האירוח קיסם אישי לכל אורח ממארז המסיבות של ניקול עם השם שלו מתנוסס על גבי הלב. כך יוכל כל אורח להסתובב בארוחה ולדקור לו עם הקיסם האישי שלו גבינות, זיתים וירקות חתוכים.
אפו זאת בעצמכם: ארוחת חלבית פלוס הפעלה עם הילדים? מתכון מנצח. הכינו מראש בצק לפיצה, הכינו משטח עבודה שעליו פורסים ניירות אפייה הנשלפים אחד אחד והכינו עם הילדים פיצות לארוחה. כדי להנגיש עבורם את חומרי הגלם בצורה הנוחה ביותר, הכינו מראש את הרוטב, הגבינה המגורדת והתוספות (זיתים, תירס, פטריות, בצל, בולגרית, בצל, עלי בזיליקום וכך הלאה) בתבנית אלומיניום חזקה עם שקעים. כל ילד וילדה, וגם המבוגרים, יוכלו להכין להם פיצה אישית לפי טעמם ובמינימום מאמץ ולכלוך.
פיצה על נייר אפייה – מינימום לכלוך
אבטיח-קערה: הכינו קינוח קייצי שדורש קצת מאמץ, אבל סוחט מחמאות. רכשו אבטיח בינוי או גדול וחפשו באינטרנט הוראות חיתוך ליצירת קערה – עם או בלי ידית, תלוי ברמת השליטה שלכם בחיתוך – מהאבטיח שלכם. רוקנו את פנים האבטיח בזהירות ומלאו בקוביות או בלבבות אבטיח חתוכים עם או בלי קוביות גבינה בולגרית. תוכלו גם למלא בפירות אחרים או בסלט פירות מרענן ולהגיש לאורחים הנלהבים. הנה הדרכה אחת מיני רבות:
www.wikihow.com/Make-a-Watermelon-Basket-Fruit-Salad
אבטיח שהפך לקערה ל… אבטיח
ואם אין לכם כוח לפסל באבטיח, תמיד אפשר לקחת את מעמד העוגות שלנו, ולסדר עליו את פרוסות האבטיח שלכם. אין לנו ספק שהאורחים יהיו המומים לנוכח הסידור השיקי
פרוסות אבטיח וקוביות גבינה בולגרית מונחות על מעמד העוגות שלנו
עוגת פירות: ברוח הבריאה של החג, המבוסס על ביכורי הפירות, גם הקינוח הזה מבוסס על הצומח. מכינים עוגת קומות העשויה מאבטיח, מלון בשני צבעים ומילוי של ענבים. גם סרבני הפירות יתלהבו ויבקשו לטעום…
עוגה בריאה – אבטיח בצורת עוגה
שיפודים ברוח שבועות: הכינו מראש שיפודים של פירות ושיפודי ירקות, אפשר גם שיפודי גבינות קשות בשילוב ירקות ופירות (כן, גבינות ופירות הולכים מצוין ביחד, שאלו כל צרפתי), והגישו בתוך צנצנות זכוכית שקופות או תקעו על רדיד אלומיניום שמעכתם לגוש כך שיהווה בסיס. זה גם יפה וגם טעים.
שיפודי גבינה וירקות לאירוח שונה
פלפלוני ממולאים: הכינו צזיקי ביתי (המתכון בהמשך) ומלאו פלפלונים קטנים וצבעוניים. איך מכינים את המעדן היווני הזה בבית? בקלות. רוכשים יוגורט של 6% ומעלה (אחוזי השומן הגבוהים משפיעים על הסמיכות), מסננים במסננת צפופה במשך לילה או לפחות שלוש-ארבע שעות כדי לנקז כמה שיותר נוזלים. כשהיוגורט הצטמצם והפך לסמיך מעבירים אותו לקערה או לקופסה. במקביל מרסקים בפולסים קצרים במעבד מזון מלפפונים קטנים וטריים עם שום, מלח, פלפל ושמיר. מערבבים לתוך היוגורט בתנועות קיפול ויש לכם צזיקי ביתי טעים ללא חומרים משמרים או תוספות לא רצויות. את הפלפלונים הממולאים תוכלו להגיש במנג’טים מעוצבים של ניקול.
ומה לשתות? הכינו עמדת שייקים עם בלנדר בו יוכלו האורחים להכין שייקים על בסיס חלב (ארץ זבת חלב ודבש, בכל זאת) או חלב קוקוס, בתוספת פירות, ולהמתיק בדבש ולמשקיעים, במייפל טבעי. טיפ קטן: הכניסו את חלב הקוקוס למקרר יום קודם.
שייק פירות צבעוני ועונתי
תחושת קרירות בפה: הכינו בעזרת הילדים ארטיקים חלביים על בסיס יוגורט ופירות, הקפיאו והגישו בסוף הארוחה עם מנג’טים של ניקול בתחתית הארטיק, מושחלים על גבי המקל, כדי שלא יטפטפו על הבגדים הלבנים והחגיגיים. אגב, כדי ליצור ארטיקים מגוונים ושונים אנחנו ממליצים להשאיר בצד כמות מסוימת של שייק בכל פעם שאתם מכינים כזה עבור ארטיקים טבעיים, להקפיא וליהנות ממגוון ארטיקים בארוחה.
ארטיקים בייצור ביתי מיוגורט או חלב קוקוס. יאמי