ארוחה רודפת ארוחה, זה משמח אך גם מתיש. יש לנו כמה טיפים לקיצורי דרך שיורידו מהמאמץ של המארחים. תפוח, דבש וחיוך.
יולי-אוגוסט רק הסתיימו וכבר בפתח כמעט חודש שלם של חגים. חגים זה אומר להתארח אצל אחרים וגם לא מעט לארח, בהרכבים שונים. איך צולחים את התקופה המאתגרת במינימום מאמץ? יש לנו כמה קיצורי דרך שיפנו לכם ולכן זמן גם לנוח ולבלות ולא רק לטרוח.
יוצאים לדרך:
הכינותי מראש – אין כמו הטיפ הישן והטוב של להכין כמה שיותר דברים מראש ולא לטפל בכל ביום הארוחה. מכינים דג או בשר צלוי? השרו יום-יומיים מראש במרינדה בכלי סגור או בתבנית אלומיניום חזקה מכוסה היטב ברדיד אלומיניום מהודק טוב-טוב וברגע האמת שולפים מהמקרר והופ – ישירות לתנור (עדיף להמתין כחצי שעה מרגע ההוצאה מהמקרר לרגע ההכנסה לתנור); מכינים סלטים? הכינו את המרכיבים השונים בנפרד בשקיות ריצ’רץ’ רב שימושיות ולקראת ההגשה ערבבו הכל ביחד והגישו בקערה אטרקטיבית; מכינים קינוח? לכו על מקפא שאפשר להכין יום-יומיים מראש ורק לשלוף להגשה. תוכלו להכין מראש מאפינס דבש בסימן החג (עם קוביות תפוחים, צימוקים או גזר) שנשמרים טוב כמה ימים בטמפרטורת החדר בכלי סגור. גביעי הנייר והתבניות האישיות גם מצוינות להגשת דבש במנות אישיות לטבילת התפוח.
צו 8 משפחתי – גייסו את כל בני המשפחה, כל אחד לפי יכולתו. ילדים צעירים אפשר להושיב עם ערמה של מפיות וסרטון הדרכה מהיוטיוב לאיך לקפל מפיות בצורות שונות ויש לכם שקט. והתוצאה? מפיות צבעוניות בקיפולי אורגימי; את הילדים הבוגרים יותר רתמו להכין פלייליסט מוזיקלי לאירוח, עדיף ברוח החג הרלוונטי; ומי שלא מוצא את עצמו בקיפול או בחיפוש שירים – שלחו לדלות גרגירי רימונים, לנגב אבק במטליות דוחות אבק או להשליך את הפח שמתמלא במרץ…
קוקטייל גדול – במקום לשאול כל אורח ואורחת “מה אתם שותים?” הכינו מראש קוקטייל ענקי וצבעוני, למשל סנגרייה צוננת. הכניסו את כל המרכיבים לקערת זכוכית או מיכל זכוכית עם ברז ושלבו את פירות העונה והחג: גרגירי רימון, קוביות תפוחים בצבעים, מקלות קינמון, תמרים קפואים, המתיקו בדבש. כך יוכלו האורחים למזוג לעצמם ואתם תתפנו למשימות אירוח חשובות אחרות.
מתאבן חגיגי לצד הקוקטייל – לצד האלכוהול הכינו נשנוש של תמרים מיובשים שחציתם ושלפתם את הגלעינים עם אגוז מלך הנח בפנים. זה ירגיע את הרעב לפני הארוחה וילווה יופי את הקוקטייל.
דגים עם טוויסט – מי אמר שחייבים גפילטע פיש או דג צלוי שלם? הגישו דגים – אחד מסמלי החג – בדרכים חדשניות ומרעננות, ובעיקר קלות להכנה. רכשו מראש דגים טריים לבנים מפולטים ללא עצמות ובקשו לקבל אותם בוואקום ששומר על טריות למשך כמה ימים. ממש לקראת ההגשה הכינו מנות כמו סביצ’ה מרענן או קרפצ’ו צבעוני (תמצאו אלפי מתכונים ברשת – רובם ממש פשוטים) והגישו לצד טוסטונים או קרקרים; הכינו רולים מטורטייה מגולגלת עם גבינת שמנת, סלמון מעושן, עלה חסה ובצל סגול וקשרו את הרול המגולגל בעירית; הכינו שיפודוני סלמון צלוי במקום נתח שלם, מה שדורש זמן הכנה של כ-15 דקות בלבד.
ויש רגע לפני – כמה דקות לפני שהאורחים מתייצבים בדלת העבירו ויש עם מטלית חד פעמית בריח מרכך כביסה נעים. הריח הנעים והרצפה הבוהקת הם דרך מעולה לקבל את פני השנה העברית החדשה ואת פני האורחים שלכם.
חג שמח!