חג החנוכה – החג הכי חורפי וחמים – הוא גם החג עם הכי הרבה טיגונים. יש לנו 6 טיפים מבריקים איך להישאר בצד המדליק ולא בצד השמנוני
מצד אחד מדובר בחג קליל יותר, בלי ארוחות כבדות ודודות זעופות, מצד שני מדובר בחג חורפי, מה שמחייב אירוח בבית ולא רק לערב אחד – אלא לשמונה ערבים תמימים של הדלקת נרות, סופגניות ולביבות. בין אם אתם מארחים או מתארחים (סביר להניח שגם וגם), אין ספק שתרצו להקליל את החג המשמין ביותר בלוח השנה שלנו. יש לנו טיפים ושיטות לטיגון בריא יותר ולאירוח משודרג.
1. סופגניות או לביבות? הוויכוח לעולם לא יוכרע והאמת היא שרוב האנשים מעדיפים גם וגם. כדי להפחית את כמויות השמן של הלביבות והסופגניות הטעימות שאתם מכינים לאורחים הרשו לנו להציג את החידוש המרענן בתחום: המגבת הבריאה! מדובר בפיתוח ייחודי של ניקול, הנועד לספיגה מוגברת של שמן ממזון מטוגן. זה אומר פחות שמן ופחות קלוריות בכל מה שתטגנו, מלביבת בטטה ועד סופגנייה ביתית עגלגלה. המגבת הבריאה של ניקול היא בעלת שלוש שכבות ומיוצרת בטכנולוגיית Calorie Absorb ובמילים פשוטות – היא מאפשרת ספיגה מוגברת של שמן וחוסכת עד 175 קלוריות בכל דף*, ואם זה לא נס של חנוכה – אנחנו לא יודעים מה כן.
2. סופגנייה, לא ספוג – עוד דרך להפחית את ספיגת השמן במהלך הטיגון עצמו היא להוסיף לבצק עצמו מעט משקה אלכוהולי (למשל ברנדי או קוניאק), היחס הוא כשתי כפות לכל ק”ג של קמח. האלכוהול ימנע מחלק מהשמן להיספג בבצק, ללא פשרה בטעם.
3. הגודל כן קובע – אם אתם מתכננים לנצח את הפיתויים בכך שתכינו סופגניות קטנות במקום גדולות, כדאי שתשקלו זאת שוב. ככל ששטח הפנים גדול יותר – כך נספג פחות שמן במהלך הטיגון. לכן עדיף לטגן סופגניות גדולות, ורק אחרי שהן עברו במגבת הבריאה והתקררו מעט לחתוך אותן לחצאים או אפילו לרבעים. הגישו במנג’טים מקושטים והוסיפו קיסם עם קישוט לכל פיסת סופגנייה. זה גם הזמן לאמץ את המשפט הידוע: גם לביס העשירי יש בדיוק את אותו טעם כמו לביס הראשון.
4. לנקות הרבה פחות – כל מי שנוהג לטגן מכיר את השלב המבאס שמגיע בתום הטיגון והוא הניקיון של הכיריים. הו, כאן אנחנו באים לעזרתכם ומציעים פתרון מקורי וגאוני: כיסוי מגן לכיריים. מדובר ביריעה ריבועית עם פתח למבער המכסה את משטח הכיריים ומיועדת לשימוש רב פעמי. היריעה הגאונית עשויה מחומר Non stick שניתן לניקוי בקלות במים וסבון ואפילו במדיח כלים. הכיסוי מגן על משטח הכיריים מלכלוך ונוזלים והשמחה רבה.
5. אירוח בצ’יק צ’ק – שמונה ימים זה די הרבה זמן, אז למה לא לקצר תהליכים ולהקל את האירוח? בעזרת כמה צעדים פשוטים תוכלו לאמת שגרת אירוח קלילה ונוחה בהרבה ולא להתפשר לרגע על הלוּק. העדיפו מפה חד פעמית מעוצבת במקום מפת בד רגילה. בסוף האירוח תוכלו פשוט להשליך אותה לפח בלי שפשוף כתמים, כביסה וייבוש; שלבו מפיות תואמות למראה מוּש; כדי שהנרות לא יטפטפו על המפה ולא יגרמו חלילה לדליקה, קחו תבנית אלומיניום חזקה וגדולה או נייר אלומיניום מעוצב והניחו את החנוכייה עליהם. יותר בטוח ופחות מלכלך; אפשר ללכת על כלי הגשה חד פעמיים, ולהגיש את הלביבות, הסופגניות ויתר המאכלים בתבניות חד פעמיות מעוצבות ועגולות. בסוף הכל הולך לפח ואתם תוכלו להתפנות לשיר שירי חנוכה.
6. לאפות במקום לטגן – אפשר להחליט לאפות את הלביבות בתנור ולוותר על טיגונן כדי לצמצם את צריכת השמן והקלוריות בהתאמה. בעזרת כף צרו תלוליות של תערובת על נייר אפייה נשלף, הכניסו לאפייה בתנור והגישו בסוף לביבה חמה ומלוחה (או מתוקה, מה שבא לכם).
חג מואר ושמח!
* נבדק על שמן קנולה במעבדות Kimberly – Clark, ארה”ב