לארח את סעודת הסדר היא אחת המשימות המלחיצות והעמוסות שיש בלוח השנה המשפחתי. באנו לעזור עם שורה של הצעות ייעול מוכחות
מארחים בסדר? בהצלחה. אנחנו כאן כדי להעניק כמה טיפים שיקלו על הלחץ המשפחתי ובעיקר עליכם, המארחים האדיבים שפתחו את ביתם ואת ליבם. באנו לעזור:
קבוצת וואטסאפ משפחתית – אנשים אוהבים להרגיש שותפים ושמחשיבים את דעתם. השיקו קבוצת וואטסאפ של כל מוזמני הארוחה, רשמו שם את כל המידע הרלוונטי (מתי נפגשים, כתובת מדויקת וכדומה). זה המקום לברר אם מישהו רגיש למזון מסוים, לשאול שאלות שבהן נדרשת חוכמת ההמונים ובעיקר לשאול מי מביא מה. הלחץ הקבוצתי כבר יעשה את שלו ותתחיל תחרות סמויה (או גלויה) של הבאת מטעמים, כך שהרשימה שלכם המארחים תלך ותתקצר.
בקשות ממוקדות – ריתמו את המומחים בתחום מומחיותם. מה זה אומר? בקשו ממבין היין המשפחתי לרכוש יינות לכל הסעודה, בקשו מהקונדיטורית המשפחתית קינוח מנצח ברוח החג, מהסטייליסט/ית של המשפחה בקשו להכין סידור פרחים מרכזי או קישוט אחר לשולחן החג, וכך הלאה. זה win-win situation: אתם תזכו בהקלה במשימות והעוזרים יחושו נחוצים ומועצמים.
הכינותי מראש – הכינו כמה שיותר מנות מראש והרכיבו את המנה ממש בסמוך להגשה. חלק גדול מהאוכל יכול להישמר במקרר כמה ימים ובמקפיא כמה שבועות. את שולחן החג אפשר לערוך יום לפני.
הגדות ממותגות – משפחה היא מותג מנצח. הכינו מראש – תוכלו להיעזר בילדים גדולים – הגדות פסח מודפסות באחת מאתרי האלבומים הדיגיטליים עם תמונות מהווי המשפחה וקראו מהן בליל הסדר. בסוף הארוחה כל אחד יוכל לקחת את העותק שלו הביתה, למזכרת. שום סבתם לא תישאר אדישה למחווה. טיפ: תדאגו לא לשכוח אף אחד בתמונות ולתת לכולם ייצוג שווה עד כמה שאפשר.
מים בנגיעות מלפפון – כולם כבר מכירים מים עם פלחי לימון או עלי נענע, אבל הטרנד החדש הוא מים עם פיסות מלפפון דקיקות. מי המלפפון מנטרלים טעמים בין המנות השונות והמגוונות בחג.
ירקות בשפע – תחום הקולינריה צועד בצעדי ענק לכיוון טבעוני-צמחוני או לפחות לכיוון בריא וטרי יותר. מגמות כמו farm-to-table צוברות תאוצה ובכל מקום תראו דגש כל תוצרת טרייה. אין סיבה שליל הסדר לא יהיה מאוזן קולינרית (במקום ההאבסה הרגילה). הכינו מנות רבות המבוססות על ירקות, מאנטיפסטי ועד סלטים. כך תעקפו בקלילות מוקשים כמו סועד טבעוני, סועד בדיאטה, סועד שנמנע מקטניות בשל כשרות אשכנזית ועוד. אין צורך בסוללה של בשרים, מספיק מנת בשר אחת או שתיים והשאר – על בסיס ירקות. אגב, הטרנד הבוטני נוגע גם לעיצוב שולחן החג.
לקרר יין בצ'יק – האורחים הביאו יין לבן? תוכלו לקרר אותו בקלות בעזרת ההברקה הבאה.
ויש רגע לפני – מנו בן/בת משפחה שתפקידו להעביר מטלית לחה לניקוי רצפה רגע לפני שראשוני האורחים מגיע. המטליות החדשות של ניקול בניחוח פריחה לבנה יעלימו את סימני ההכנות וישרו ריח נעים ומזמין.
חג שמח!