מה הופך קבב לעסיסי? מה עושים עם השיפודים בסוף? מתי אסור לנפנף? הנה כל הטיפים לצליית בשר משובח
בין אם אתם קוראים לזה על האש, ברביקיו או מנגל – מדובר במסורת של יום העצמאות המשדרת גאווה ישראלית ופטריוטיות. כדי שלא תאכלו סטייק סוליה או קבב חרוך, ליקטנו עבורכם טיפים למנגל מוצלח.
כדאי לרכוש בשר טוב וטרי מראש ולהקפיא. ביומיים שלפני יום העצמאות נשארים בדרך כלל הנתחים הפחות פופולריים ובכל מקום יש תורים ובלגן.
מומלץ להפשיר את הבשר לפחות 24 שעות מראש במקרר, בטמפרטורה המבוקרת השוררת בו. הפשרה בחוץ משמעותה שאין לכם שליטה על הטמפרטורה בחדר…
להוציא את הבשר מהמקרר לפחות שעה לפני הצלייה, כדי שלא יעלה קר על הגריל. הפרש הטמפרטורות מכווץ אותו ופוגע במרקמו ובטעמו.
יש לשמן את המשטח או רשת הצלייה לפני כדי למנוע הידבקות של הבשר והירקות. הדרך המסורתית היא חצי בצל טבול בשמן שמשפשפים היטב.
מרינדה (משרה בעברית צחה) היא רעיון מעולה לשדרג את טעמו של הבשר, בייחוד אם מדובר בעוף, הודו או דגים. בשר בקר משובח – למשל אנטרקוט – יסתפק בפלפל ומלח. אגב, את המלח יש לזרות ממש בסמוך להורדה מהאש.
רוצים קבבים עסיסיים יותר? הוסיפו קצת טחינה גולמית לתערובת הבשר הטחון.
אל תנפנפו עם הנפנף כשהבשר על האש. אמנם מדובר בספורט לאומי, אך הנפנוף מעיף פירורי אפר על הבשר שלכם וחבל. שמרו את הנפנוף לשלב שלפני הנחת הבשר, בזמן שאתם מייצרים אש יציבה של גחלים לוחשות ולא אש גלויה ולהבה גבוהה.
כשאי להשתמש בשיפודי מתכת רב פעמיים, ואם בחרתם בשיפודי עץ – השרו אותם במים כחצי שעה לפני השיפוד. כך הם לא יישרפו.
דגים ונתחי בשר קטנים או מתובלים אפשר לצלות בתבנית אלומיניום חזקה במיוחד בגדלים שונים – מלבניות, אינגליש קייק או עגולות. כך לא תאבדו בשר טוב שנוטה ליפול בין שלבי הרשת הישר לאש.
אוהבים בשר טחון ונמאס מהמבורגר או קבב? לכו על עראיס. בשר טחון מתובל הנצלה בתוך פיתה. יש ברשת עשרות מתכונים נפלאים.
טרנד הטבעונות הולך וצובר תאוצה ובכל משפחה כמעט יש לפחות טבעוני או צמחוני אחד או אחת. יהיה נחמד אם תתחשבו בהם ותארגנו עבורם גריל נפרד, חדש ונטול ""היסטוריה של בשר"". תכינו להם שיפודי ירקות צבעוניים, חציל צלוי, פטריות פורטובלו עסיסיות או תחליפי בשר שנראים ומתובלים כמו הדבר האמיתי.
סיימתם עם השיפודים? כדי שהם לא יקרעו את שקית האשפה ויפזרו את הזבל בטבע, קחו פיסה של רדיד אלומיניום ועיטפו את השיפודים לפני שאתם משליכים לפח.
רגע אחרי שהבשר יורד מהאסכלה ורגע לפני שמתנפלים עליו, עצרו! תנו לו דקה-שתיים לנוח. העסיסיות שלו תישמר טוב יותר כך.
נשארו שאריות? ניילנו בעזרת ניילון נצמד עם מתקן חיתוך המונע הסתבכות והידבקות מציקה.
ולא לשכוח להשאיר את הטבע נקי ולזרוק לשקית זבל טובה וחזקה את כל הפסולת שלכם!
חג עצמאות שמח!