החיים מהירים ותובעניים, אז למה לא להקל איפה שאפשר? טיפים לקיצורי דרך מועילים לאירוח וארגון
כולנו חולמים על פיית חלומות שתגיע בלילה ובמטה קסם תפנה את השיש, תשטוף את הכלים ועל הדרך תכין ארוחת צהריים מזינה למחר. ככה זה, יש שלב בחיים בהם שמלת נשף ונעלי זכוכית הם הכי אאוט ואוכל טרי ובית נקי זה הכי אין. אבל כבר בטח הבנת ששום גמדים לא יבואו, חדי קרן יש רק בפינטרסט והפייה תקועה בעצמה בין הררי כלים ושאריות אוכל. תרשו לנו להציע לך כמה פתרונות חכמים שחוסכים זמן ומאמץ.
המקפיא הוא העוזר הנאמן שלך 1 – אנחנו לא חושבים שהמקפיא הביתי זוכה לתשומת הלב ולחשיבות לה הוא ראוי. מדובר באחת ההמצאות הכי חשובות שיש בזירת הבית. אם אוכל טרי יכול להישמר במקרר רק במשך ימים ספורים, במקפיא אפשר לשמור אוכל במשך שבועות ואף חודשים ארוכים. החוכמה היא בהכנה להקפאה: משרים קטניות למרק או לחמין? השרו כמות גדולה פי שלושה-ארבעה, השתמשו במה שאתם צריכים, ואת השאר הכניסו לשקית ריצ’רץ’ של ניקול, חזקה ואטומה, המאפשרת סגירה ופתיחה חוזרת (שוב ושוב ולשימוש רב פעמי). אנחנו ממליצים לכם להשתמש בשקיות במידה S ולהקפיא כמה מנות לכמה שימושים. כך תוכלו להיות ספונטניים במטבח.
זה הזמן להכיר לכם את ההברקה שתעזור לכם להכין לבד אריזת וואקום לשמירת טריות האוכל
על גבי האריזה תוכלו לרשום את התאריך ואת התיאור וכל בני המשפחה יהיו בלוּפ.
המקפיא הוא העוזר הנאמן שלך 2 – כמה פעמים רציתם להכין המבורגרים או קציצות ומצאתם במקפיא גוש גדול של שני קילו של בשר טחון שייקח לו נצח להפשיר? גם פה נדרשת קצת הכנה מראש, אבל בסוף תודו לנו. כשאתם חוזרים עם הבשר הטרי והאדמדם שלכם מהסופרמרקט, תבלו אותו בתבלינים לפי טעמכם (שום, פטרוזיליה, פפריקה או מה שמתחשק), הכניסו את הבשר לשקית גדולה של ניקול, המיועדת להקפאה, אחסון ואריזת מזון, ושטחו באמצעות מערוך למשטח דק ואחיד. לאחר מכן הפרידו את הבשר לריבועים שווים בעזרת שיפוד מעץ, על גבי השקית והקפיאו. בשעת הצורך הפשירו רק כמה ריבועים שצריך. אגב, זה גם חוסך מקום במקפיא וגם זמן בהכנת הארוחה.
חשוב לציין שהפשרה נכונה מתבצעת במקרר בהדרגה. וחובה להשתמש רק בשקיות המאושרות להקפאת מזון כדי למנוע פגיעה בבשר ובבריאותכם. באותו אופן בדיוק אפשר להקפיא ביחידות נפרדות ושמורות היטב סטייקים, שניצלים, פרגיות, קבבים ואפילו קטניות לחמין.
להעביר וויש וזהו – סמרטוט פה, מטלית שם ואנחנו מעבירים את רוב היום בלרדוף אחרי הלכלוך בניסיון למגר אותו או לפחות לתת לו פייט. אז תכירו כמה עוזרים נאמנים שיעזרו בכל בית. ראשית הכירו את כיסוי מגן לכיריים. עליו הומצא הפתגם “איך לא חשבו על זה קודם?” יריעה ריבועית קטנה עם פתח למבער המכסה את משטח הכיריים ומיועדת לשימוש רב פעמי היא מה שמפריד בין שפשוף הכיריים המלוכלכים חצי שעה לבין ניקיון של פחות מדקה. היריעה עשויה מחומר Non stick שניתן לניקוי בקלות במים וסבון ואפילו במדיח כלים.
לשאר המשטחים ברחבי הבית אנחנו ממליצים על המטליות הלחות לניקוי כללי של ניקול, שלא רק מנקות, זה המובן מאליו, אלא גם דוחות אבק. למטליות המוכרות והחד פעמיות יש עכשיו גם שכבת הגנה אנטי-סטטית הדוחה אבק מהמשטח ומפחיתה את הצטברותו. זה מה שמכונה 1:0 לכם במאבק האינסופי בגרגירים המתישים.
חבר נוסף הוא מטלית לחה חד פעמית לרצפה או לפרקט. הילד אכל אורז וכל הרצפה מנוקדת בגרגירים? הילדה עשתה יצירה והרצפה מכוסה בנצנצים? האורחים הגיעו עם בוץ בסוליות? תוך ניגוב הכל היסטוריה והרצפה שוב נקייה וריחנית בלי למלא דלי, להרטיב, לסחוט, לתלות…
יש אורחים בדלת – ישראלים אוהבים לארח ולהתארח. זה יופי, כי מי רוצה לחיות במקום שבו כל אחד מסתגר בביתו וכדי לתאם פליי-דייט לילדים צריך לפתוח יומנים חודש מראש? מצד שני, אורחים זו גם עבודה. יש לנו טיפ מנצח לארוחה משותפת. מכינים המבורגרים, שיפודים או שניצלים? יופי. את כל הרטבים (מיונז, קטשופ, חרדל וכדומה) והירקות (עיגולי עגבניה, טבעות בצל, מלפפון חמוץ, זיתים ועוד) הניחו בשקעים של תבנית אלומיניום עם שקעים למאפינס. בסוף הארוחה תוכלו לזרוק את השאריות הישר לפח.
היו אורחים? כדי לחסוך את הזמן והמאמץ שיש בגזרת הכלים, לכו על תבניות אישיות ומעוצבות למאפינס (מתוק או מלוח) ולקאפקייקס. מעדיפים תבנית אחת גדולה במקום להתקשקש עם תבניות אישיות? תבנית עגולה תעשה את העבודה. בסוף הכל נזרק לפח ואין כלים שרופים לקרצף.
מילה מאיתנו לסיום – בסוף האירוח, כשהכל הולך לפח, חשוב לבחור בשקית חזקה במיוחד שתעמוד בעומס. הדבר האחרון שאתם צריכים זה לנקות את הטפטופים בכל המעלית או חדר המדרגות.