אחת המטלות שנדחית בלא מעט בתים היא ניקיון התנור. אנחנו יכולים להבין למה רוב האנשים מעדיפים להתחמק מניקוי התנור. מדובר בפרויקט שכרוך בלכלוך שומני ולפעמים גם ריחות לא נעימים. ריכזנו עבורכם טיפים שיהפכו עבורכם את המשימה לקלה ומהירה יותר.
אימת המטבח: ניקוי תנור!
גם אם אתם מתעלמים ממנו באלגנטיות כבר שנים, הגיע הזמן להסתכל לתנור שלכם בשחור של העיניים. אופים בו פיצות, אנטיפסטי וועוגות, ומה לעשות שגם המנה המוצלחת ביותר לפעמים מטפטפת, נוזלת ומכתימה. מעבר לריחות לא נעימים ששאריות מזון שרוף יוצרות, הן גם פולטות חומרים שתאמינו לנו שעדיף לכם להתרחק מהם. ועכשיו, אחרי שהבנו למה זה חשוב, נשאלת השאלה: איך מנקים תנור? תנו לנו לעזור לכם לעשות סדר במקום הכי חם במטבח.
איך נפטרים מהריח?
ריח הוא אומנם תופעה בלתי נראית, אך עם השפעה עצומה. בדיוק כמו שהנסיכה שלכם מחכה לכביסה היבשה כדי להריח את המרכך החדש על הבגדים שלה, וכמו שהנסיך אוהב ריח טוב של דאודורנט, כך גם למטבח שלכם מגיע להריח טוב. רתמו את בני המשפחה הצעירים למשימה המאתגרת, וחלקו להם משימות: אנחנו רוצים לקדם סגנון ניקיון קל ופשוט שחוסך זמן ומאמץ. זה מורכב מדי. האדים שהתמיסה הסודית תעשה בזמן הזה, יעלימו את הריחות הלא נעימים באורח קסם, ואתם תישארו עם הידיעה שניחוח הפיצה הבאה שלכם יתפזר בבית מבלי הפרעות. כבר שתי פסקאות ללא מוצרים, לראותת איך משלבים
איך נפטרים מהשרוף?
כדי להמיס שומנים קשים, לא צריך לפעול קשה, צריך לפעול חכם. איך מנקים תנור בקלות? פזרו כנ"ל במקומות השרופים. כעת הניחו על אחד המגשים קערה חסינה לחום מלאה במים, והפעילו את התנור למשך חצי שעה על 100 מעלות. האדים הכלואים שיופצו בזמן הזה יעשו בשבילכם את העבודה וירככו את הכתמים הקשים. עכשיו, כל מה שנותר זה להניח לתנור להתקרר ולבקש מהנסיך הבא בתור לנגב את פנים התנור עם כמה מגבות נייר עבות בעלות יכולת ספיגה חזקה, כל החולות הרעות שהרגע איבדו מכוחן יספגו בנייר, ומבלי להצטרך להתעסק בלכלוך הזה עוד רגע אחד, הופ לסל וחסל. אם יש עוד לכלוכים שמתעקשים להישאר נסו את ספוגית הקסם, שניחנה בכישורים מיוחדים לפייס גם את הכתם העקשן ביותר (איך? קסם!). אחרי טיפול 10,000 כזה, כל תנור יחשוב פעמיים לפני שהוא מתלכלך.
כשנייר האפייה בכלל בא לנקות
אחת הדרכים להפוך כל ניקוי תנור לקל בהרבה, היא למנוע ממנו להתלכלך. כיוון שהלכלוכים הקשים ביותר נוצרים מרטבים ותבשילים שמצאו את דרכם לתחתית התנור והתקשו, אחד הפתרונות הוא למנוע מהם להגיע לשם מלכתחילה. בקשו מהילדים/ הצעירים להקפיד להניח את המזון שהם מחממים או אופים על גבי נייר אפייה (או על גבי ריבועים מיועדים שתגזרו מבעוד מועד מכמה רדידי אלומיניום), כדי שגם אם יהיו פה ושם טפטופים, הם לא יגרמו לנזק רב מידי. החלפה זריזה של נייר אפייה תשאיר את התנור שלכם מוכן לפעולה הבאה, נקי וטוב לב, וכל המשפחה תהנה מבישולים שמשאירים אחריהם טעם טוב.
אחרית דבר: עוד כלל זהב לרפואה מונעת
אין איך להגיד את זה אחרת: תנור מלוכלך הוא כר פורה לחיידקים/משהו בסגנון. עוד לביבות שמנוניות, עוד עוגה או פשטידה שהוכנו בתוך תבניות קרטון אנחנו יורדים פה על מוצר שלנו זה מאד בעייתי ועוד קאפקייקס שהנסיכה הכינה עם חברות וגלש לו החוצה מן התבנית, כל אלו עלולים לגבות מחיר מניקיון התנור שלכם לאורך זמן. אבל אל דאגה, כי מעכשיו, המשפחה עוברת למשפחתיזם – כולם לוקחים חלק במטלות הבית, והתנור הולך להישאר נקי, או לפחות- קל לניקוי. כדי להימנע מנזילות רוטב וטפטופי שמן שהופכים לכתמים שרופים ועיקשים, תבניות אלומיניום לשירותכם: הניחו כל פעם אחת מהן בתחתית התנור והיא תספוג אליה כבר את הלכלוכים הסוררים. ואם התנור התלכלך בכל זאת, לא נורא, לפעמים זה קורה גם כשממש משתדלים. בקשו מנוער שלכם במקרים כאלה, לנקות באופן מיידי (כמובן, אחרי שהתנור התקרר מעט). שימוש בכמה מטליות למשטחים הופך את המשימה לקלה במיוחד- ניגוב אחד, אפילו לא שפשוף, והמשטח שוב נקי.