לא משנה אם אתם אוכלי בשר מושבעים או טבעונים מטעמים עקרוניים- אם יש לכם גריל גז במרפסת, אתם בטח עושים בו שימוש תכוף. ואם כך הדבר, סביר להניח שכדאי לנקות אותו בקרוב.
למרות שמנגל הפך להיות כבר מזמן סמל עממי לחגיגות יום העצמאות, הוא מוציא מתוכו אוכל טעים כל ימות השנה: סטייקים מבקר או המבורגר פטריות, שיפודי קבב או עגבניות שרי, כל מנה שיוצאת לשולחן עם הגלימה השחומה והצרובה מהאש הופכת חגיגית באחת. עם הגריל שלכם אתם מפיקים ארוחות בלתי נשכחות, וכדי שתוכלו להמשיך לעשות זאת בבטחה כדאי לדאוג לעשות ניקוי גריל גז אחת לכמה זמן באופן קבוע. אבל איך עושים את זה? אספנו עבורכם את הטיפים הטובים ביותר, שיהפכו כל ניקוי גריל גז לניקוי קליל של כמה דקות, כזה שאפשרי ופשוט לעשות מפעם לפעם.
שלב ראשון: הכנת הציוד וניקוי משטחי הצלייה
לפני שתתחילו לנקות, יש לוודא שיתקיימו כמה תנאים חשובים: וודאו שהגריל מנותק מזרם הגז, ושרשתות הצלייה וגוף הגריל עצמו קרים לגמרי. הכינו לכם מראש מברשת ניקוי עם סיבי מתכת, שפכטל וגם מטליות לחות לניקוי משטחים וכמה מגבות נייר. החלק החיצוני שסופג את רב הלכלוך הוא משטחי הצלייה. נקו אותם ביסודיות עם מברשת הניקוי עד להסרת כל שאריות הפחם והלכלוך. אם משטחי הצלייה עשויים נירוסטה, תוכלו לנתק אותם מהגריל ולבצע ניקיון יסודי יותר עם מסיר שומנים וגם עם ספוגית הקסם.
שלב שני: מפזרי הלהבה
עכשיו כשהשטח פנוי ממשטחי הצלייה, ניתן לתת יחס למפזרי הלהבה. גם כאן, שפשפו אותם בעדינות עם מברשת הניקוי ואם המפזרים עשויים נירוסטה, תוכלו לנקותם עם מטליות למשטחים, ספוגית הקסם ומסיר שומנים (לא לשכוח כפפות!).
שלב שלישי: חלל הגריל
אל תסתכלו בקנקן! פנים הגריל הוא מאחורי הקלעים של ההצגה הטעימה שלכם, וחשוב להקפיד שהוא יהיה נקי ותקין. עם זאת, חלל הגריל בדרך כלל יהיה יותר קשה לניקוי. לכן, היעזרו בשפכטל וגרדו את השומנים העודפים אל המגש המיועד שבתחתית הגריל. גרפו את הפסולת והנוזלים למגש השומנים ונקו את חלל הגריל בעזרת כמה מטליות למשטחים. לבסוף, נקו את המגש עם השפכטל. אספו את כל השאריות לתוך שקיות אשפה והשאירו אחריכם את המרפסת נקייה, שתהיה מוכנה לארח את העל האש הבא.
סיום סיומת: לא להזניח את החלק החיצוני
לכל גריל נקי מבפנים מגיע לנצוץ מבחוץ. עם ספריי ניקוי וכמה מגבות נייר או מטליות מיקרופייבר - תוכלו להסיר שאריות שומן ואבק ולהחזיר לו את הברק שהיה לו ביום שהוא הגיע מהחנות.
הגנה היא המתקפה הטובה ביותר: לא להגיע למצב שבו הגריל חייב ניקיון!
אם אתם משתמשים בגריל באופן קבוע, כדאי שתקפידו על שגרה שתשמור עליו. לכן, לאחר כל שימוש, לאחר קירור מלא, כסו את הגריל בכיסוי ייעודי. זה, ישמור עליו משמש, גשם ואבק ויבטיח לכם עוד שנים של אוכל שווה במרפסת. אם לעומת זאת, לא נעשה שימוש בגריל לתקופה ארוכה, הקפידו לאוורר אותו לפחות פעם בחודש באמצעות הסרת הכיסוי למספר שעות, מה שיעזור למנוע עובש. עוד הרגל שכדאי לאמץ הוא פיזור שכבה של חול ים במגש איסוף השומנים שתסייע בספיגת השומנים בצורה אפקטיבית בכל שימוש, ותחסוך ניקיון קשוח אחר כך.